Sorry sorry sorry!

Jag har bara varit kär i helgen därför har det inte blivit något bloggande. Bs tävlingen gick bra, båda vann massor! Kajsa vann ett sänkt BS och jag också faktiskt, men skillnaden var att hennes sänktes till bra nivåer och mitt till alldeles för låga nivåer. Jag hade fyra känningar på en dag, nån dag förra veckan. Och två dagen efter. En av känningarna var nere på 1.2, så jag slog mitt gamla rekord på 1.4 som jag satte för typ en månad sen med 0.2 mmol. Hur känns det? Jo vars, det känns inte alls bra nej. Mitt bs ligger för lågt just nu, mste nog sänka basalen, men var? Ja, det är den eviga frågan.

BS tävling

Jag och en tjejkompis i skolan, som också har diabetes, har BS tävling den hä veckan. Hon tyckte först att förslaget inte alls var bra utan sa att jag kommer vinna, men jag påpekade för henne då att om hon tar ETT mer BS än vad hon brukar så har ju hon själv vunnit något i alla fall. Så hon gick med på det i alla fall. Okej, vi tävlar inte så mycket, vi snarare påminner varandra om man säger så. Men lite kul är det, vi har på sista tiden pratat ganska öppet om diabetes och vad jag har kunnat se så är det ingen som har tittat snett på oss (inte för att dem har anledning). Jag tycker det har varit bra, man behöver lite daglig stöttning av någon som förstår sig på en. Nu har ju jag Elenora också, men det har ju kanske inte min kompis i skolan. Och jag kan faktiskt behöva höra saker från andra än henne också, så de så!
Imorgon hoppas jag att jag kan hinna äta lunch med henne så vi kan leka lite med insulindoserna, hon lyckades sådär halvbra idag, så vi får jobba lite på det imorn! ;) Jag däremot lyckades faktiskt ganska bra, gick från 12 innan lunch till åtta efter, men o andra sidan åt jag gansak dåligt, så det var ju inte idealiskt.
Jag tror i alla fall att vi har mycket att lära av varandra och det ska bli roligt att få diskutera mera under veckan!


Dålig diabetes helg

Helgen har varit katastrof ur diabetes synpunkt. Ja ur dem flesta andra synvinklar också faktiskt. jag har bara jobbat. Visst, det är inte trpkigt liksom, men det finns ju roligare saker att göra om man säger så.
Men i alla fall, jag har inte tagit många blodsocker alls, jag har ätit det jag har kännt för, alltså mycket godis och inyttigheter. Och visst, det går om man vill, men man måste ha koll och det har jag inte haft. Nu är jag ganska bra på att ta insulin så jag är inte rädd för att trycka i mig för mycket liksom, vilket är bra när man äter godis eftersom kroppen behöver massa insulin då. Sen har det ja, blivit lite mycket små ätande och så, inte bra alls.

WIIIIIIIIEEEE!!!

Idag var jag på jobbintervju för Sportcamp lägret ni vet, det som har inriktning på diabetes. Jag sökte alltså som ledare eftersom jag har lång erfarenhet inom ledaryrket och då dessutom har diabetes. Så idag var jag på intervju och ja, jag fick jobbet! Sjukt kul!
Så i sommar kommer jag jobba på först ett läger som är fem dagar och sen nåon vecka senare på ett annat läger som är en vecka långt. Båda är med bara diabetiker som deltagare. Det ska bli så jävla roligt!!


Nya lösningen vid känningar!

Jag var ju hos läkaren för några dagar sen och fick då lite tips på hur jag ska lösa mina känningar på ett bra sätt. Alltså så jag slipper få rekyl och skyhögt efteråt.
Nu har jag för första gången också provat tipset som går ut på att dricka antingen typ tre deciliter mjölk eller två deciliter söt juice. Idag blev det juice. Nu är det bara att vänta en kvart. Har blodsockret gått upp så har det lyckats, om inte såär det bara att upprepa behandligen. Alltså, ta ett blodsocker, inse att du har känning, drick två dl juice eller tre dl mjölk (i mitt fall), vänta en kvart, ta ett nytt blodsocker, har BS gått upp så fortsätt med vad du nu gjorde innan känningen, om inte så upprepa hela behandlingen tills du fått önskat resultat.

Exempel på hur man kan uppleva verkligheten när man har lågt blodsocker, väldigt lågt om jag ska se såhär. Men i alla fall.


Värva mig!

Elenora hittade en bra sida som gör att man kan få fler besökare till bloggen. Om ni ändå vill använda det här kan ni väl klicka er dit via min länk så får jag massa poäng. Ni får fler läsare till era bloggar, jag får fler till min. It's a win win situation!

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=klinta


Första träningen på länge

Idag blir första riktiga träningen på länge för nu drar fotbolls försäsongen igång. Det ska bli skönt att komma igång igen samtidigt som jag egentligen hatar att träna. Det är ju jobbigt likso, så vad är grejen? När man är hemma försöker man ju undvika allt som är jobbigt så långt det går, varför då utsätta sig för sånt här när det dessutom är frivilligt? Låter ju helt sjukt. Men men, jag gör det i alla fall.
Det värsta nu är att träningen är utomhus, det är kallt och blött ute. Det gör dessutom att blodsocker mätaren får stanna hemma. Inte för att jag tar blodsocker mitt i mina träningar annars. Men jag hade faktiskt tänkt att börja göra det. I alla fall ett par gånger för att se på vilken nivå i blodsockret man ska ligga för att kunna prestera som bäst.
Idag har jag i och för sig inte tagit ett ända blodsocker än, känns ju bra. Men jag ska göra det snart. Om typ tio min.
Sååå, önska mig lycka till på träningen så hörs vi senare kanske!


Lite alkohol och sen var det kört!

Min bästa kompis, barndomskompis, fyllde arton igår. Vi firade det hemma hos mig några stycken med lite alkohol och sådant. Det blev absolut inte mycket, men det räckte för att höja mitt blodsocker till nivå SKYHÖGT!
Det sög faktiskt, för jag fick gå upp och gå på toa 6 gånger på natten. Och då sov jag bara 5 timmar eftersom det var innebandy match idag på morgonen. Då jag vaknade hade jag 24 tror jag och när jag kom hem från innebandyn så hade jag 5.3 vilket kändes som en seger faktiskt!


Home, sweet home!

Ja nu är jag hemma igen efter ett par härliga dagar i fjällen! det har varit riktigt skönt faktiskt. Man brukar dock alltid få lite probs med pumpen och så när det är kallt, men jag märkte inget av det. BS mätaren däremot la av precis när vi kom fram, den hade legat i bilen ett tag och det var kallt där. Så den ville inte vara med. Men jag värmde den i händerna så funkade den sen.
På vägen hem idag så körde jag ju, precis som på vägen upp, hela vägen liksom. Så kom jag på att jag ville ta ett blodsocker, men jag körde ju. Så den som satt bredvid mig fick hjälpa mig. Det gick faktiskt jätte bra. Inga problem alls. Hade dessutom 7.2 och det gjorde ju inget, helt perfekt att köra bil på!


Fjällen resa - Bara en ursäkt för att få dricka alkohol?

Nja, lite kanske! Men inte i mitt fall. Även om det nog säkerligen kommer bli en hel del alkohol så åker jag nog faktiskt dit för att jag älskar att åka skidor. Jag ska i alla fall till Stöten på söndag men jag kommer redan imorgon åka till Länna och sova där över natten hos en kompis för att det på söndag morgon ska bli lättare att åka.
Detta gör att det inte blir något bloggande förns antingen torsdag eller fredag. Jag kan meddela redan nu att jag på fredagen ska till sjukhuset för sista gången och först träffa min läkare och sedan har jag ett förtroende uppdrag från Eva Örtqvist att ta hand om. Vad det är och innebär vet jag inte om jag får skriva om än, jag ska försöka ta reda på det då. Men om jag får skriva om det så kan ni se fram emot ett läsvärt inlägg på fredag kväll!

Jag ska försöka få Elenora att blogga lite, men jag tror det blir svårt. Om inte så hörs vi som sagt på torsdag eller fredag! Hare bra!


Möööööööööööhh!!

Jag har skyhögt blodsocker!!! Låg på 27 eller nåt sist jag kollade. Varför? Jo, det blev mer eller mindre godis till middag. Okej, det har sina förklaringar men dem får jag inte berätta. Men i alla fall. Det blev faktiskt lite rökt lammstek och någon ost som jag inte kommer ihåg namnet på också. Men det är inga kolhydrater i det. I alla fall så tog jag åtta extra enheter då, känns som att jag har tagit massa insulin idag men min dagliga total säger att det "bara" blev 72 enheter och att det igår tydligen låg på 75. Så nånting stämmer ju inte. Hmm...jag vet inte vad faktiskt.

Skit samma, får kolla blodsockret sen, ska ändå upp ett par gånger inatt och ta så jag kommer nog må bra imorgon när jag vaknar.


Mr and Mrs Insulin

Idag tog vårat förhållande ännu en ironisk vändning. Vi blev tvungna att byta nål tillsammans. Jag är ledsen över att inte kunna ge er någon bild på det så ni får en på Elenora istället eftersom bilder tydligen efterfrågas av 95% av alla läsare. Enjoy!




För övrigt så blev nyår en grymt kul kväll, kan ju inte påstå att jag var helt nykter men Elenora hjälpte mig att ta blodsocker. jag hade klarat det själv men hon incisterade. Jag hade 23.0 första gången, 6.5 andra gången och typ 3.5 sista gången, då belv det till och äta. Elenora tvingade i mig en biskvi och sen var det bara att festa vidare. Dock glömde vi båda detviktigaste, att man precis innan man går och lägger sig äter något, oberoende vad man har i blodsocker. Men men, shit happens when you party naked! Och jag låg på 7.5 när jag vaknade morgonen efter så det va ju tok lugnt.

Jag har inga bilder från nyår så ni får en från när jag hade liknande kläder, fast det var en utekväll.


Det var länge sen nu

Det har varit några hektiska dagarna nu med nyår och allt. Elenora har dessutom bott hos mig så jag har inte ens haft några tankar på att blogga. O andra sidan tror jag det är detsamma för er, alltså att ni i alla fall inte har haft varken tid eller ork att läsa bloggen liksom.
Hur som helst så hade jag och Elenora några givande dagar tillsammans. Ur diabetes synpunkt alltså. Ena kvällen blev jag hel knas och ja, jag vet inte riktigt vad jag höll på med. Elenora kan få berätta hur jag var istället, tror hon minns det bättre. Men jag tog ett blodsocker och hade 1.7 i alla fall. Men det löste sig det med, mådde inte alls bra där ett tag efter men det är sånt som händer. det var bara det att dagen efter så var det Elenoras tur att bli låg. Hon klagade på att hon mådde "konstigt". Jag frågade flera gånger hur hon mådde och hur man mådde konstigt liksom, men hon sa bara att hon mådde konstigt. Så vi tog ett blodsocker även då och hon hade 1.4, det har hon aldrig haft förut när hon e vaken.

Well well, vi löste allt i alla fall, på ett bra sätt. Genom oboy och godis, vad jag minns.


RSS 2.0