Utan gluten för en dag!

Om jag hade en dag, bara EN dag utan den här skiten. Ja eller bara en dag utan gluten intoleransen, då skulle jag göra följande:

1. Äta konsums bakade baguetter med smör på.
2. Äta skogaholmslimpa med smör på.
3. Äta skogaholmslimpa med apelsin marmelad på.

Och till detta skulle jag dricka O'boy, i alla fall till skogaholmslimpan. Faan vad gott!



Behöver jag påminna er?

Ja men faktiskt, behöver jag påminna er om att jag inte orkar med det här längre. På sommaren orkar jag inte blogga lika mycket som annars. Det finns så mycket annat att tänka på. Särskilt eftersom jag jobbar. Dessutom har jag ingenting ur diabetes synpunkt att skriva om eftesom jag rent ut sagt misskjöter mig för tillfället. Jag tar inga blodsocker alls. Insulinet tar jag självklart och jag har känningar ibland, så jag ligger nog inte alltför högt. Men mer än att ta insulin gör jag inte. Jag skiter blanka faan i min sjukdom just nu. Så ni som är unga diabetiker, läs inte det här, ha inte mig som förebild!
Nej, nu, återigen, skiter jag i det här, nu ska jag göra något annat. Äta något onyttigt kanske? Nej, jag vet inte. Något annat i alla fall. Vi hörs!

Diabetes psykiskt och/eller fysiskt

Idag vid middags bordet sa min mamma att diabetes var ju faktiskt en fysisk sjukdom. Hon påstod att jag inte alls led rent psykiskt. Jag sa inget då men jag tänkte hela tiden "faan vad fel du har, du vet ingenting om hur jag mår rent psykiskt". Klart det finns folk som mår sämre, det fattar jag också. Och jag vill också säga innan jag fortsätter att jag just nu mår väldigt bra rent psykiskt, MEN, ja, det finns ett stort men i det här, jag har mått skit. Det där går upp och ner. Men både jag själv och jag vet andra också, har mått och kommer må skit av vår diabetes rent psykiskt. And I course the one who thinks I'm wrong!
Jag har verkligen haft mina dalar då jag har mått skit. Jag kanske inte är den som visar det så tydligt, jag brukar nog hålla det inom mig. Men ni ska veta att jag har mått skit dåligt. Sen har jag självklart också haft mina toppar, som nu, då jag mår väldigt bra rent psykiskt, dock inte fysisikt. Men man kan ju inte få allt!
Men men, vad ska man göra? Det är ju bara att leva vidare så gott man kan.

I forgot!

Jag hade nästan glömt att jag hade en blogg..? Tycker ni det märks? Nej men såhär är det, det är sommar och jag har inga som helst rutiner. Då blir det inte lika mycket bloggande heller liksom. Dessutom tar jag ju inga blodsocker och ja, på ren svenska egentligen skiter blanka faan i min sjukdom. Men jag mår bra i alla fall. Det är det som är så sjukt. När ska någon bestraffa mig? Hur ska jag nånsin kunna vilja ta hand om mig och min sjukdom om jag aldrig mår dåligt av att inte göra det..?

*Suck*

Shit happens when you party naked!

Ja men visst! Jag hade en lite tillställning igår. Den var mycket lyckad måste jag säga. Jag hade den egentligen för att jag hade en massa dricka som jag vill dricka upp och för att en kompis och jag antagligen inte skulle hinna ses så jätte mycket mer den här sommarn så vi tänkte att det gäller att köra hårt en kväll innan vi skiljs åt liksom.
O än en gång la jag min diabetes åt sidan och bara körde!
Det jag insåg var att det var nog bra att äta något innan man började dricka också. Man har ju fått höra att man sak äta innan man går och lägger sig, men det är bra att äta innan med. Inte bara för att man annars blir full med en gång, utan också för att ha i alla fall en liten chans att hålla blodsockret på en någorlunda nivå.

Nu är det inte mycket

Men jag hgar inte tid i alla fall. Den här veckan har jag ju varit ledig från jobbet, men då har jag istället varit med en massa kompisar. Det i sig har gjort att jag inte har kunnat blogga. Faan.
Min diabetes, hallå, vadå diabetes? Jag minns inte ens när jag tog mitt senaste blodsocker. Men jag tycker det känns som att jag mår ganska bra i alla fall.

Bara så ni vet!

Så binder insulinet fett jätte bra. Vilket gör att vi diabetiker löper större riskt att bli feta. Därför gäller det att träna ordentligt! Jag insåg det idag när jag satt i båten med en kompis. Han hade åtta rutor, jag hade bara en. Faan.

Ännu ett offer...

Ja, jag lider med dig. Jag har ju som sagt både gluten och diabetes, och jag tycker att gluten är värre. Men jag vill inte skrämma dig för mycket. Allt går bara man vill. Det löser sig. Visst, varken du eller jag lär bli av med det, men man lär sig att leva med skiten. I början blir det såklart en hel del ingrediensförteckningsläsande, men även det kommer man över sen.

Okej, offer är väl synd och säga, för så farligt är det ju inte! Men det är en slående rubrik!

Det är alltså en av mina kompisar som har blivit diagnostiserad med gluten intolerans. Men Sara, du är alltid välkommen att ställa frågor till mig i alla fall. Jag lovar att hjälpa dig i skolan så mycket jag kan!

En spontan känsla...

...är att ni borde börja prenumerera på min blogg via bloglovin. Det är bra för er, då ser ni direkt när jag har bloggat och inte och måste då inte gå in varje dag för att se om jag har skrivit något. Detta blir då bättre för mig då jag kommer ha massa läsare dem gånger jag har bloggat, och inga alls då jag inte har bloggat. Vilket gör att jag kommer vilja blogga hela tiden! Så, bloglovin.se! Sök bara på diabetes i säkfältet så hittar ni mig och en massa andra bloggare.

N, jag lider med dig!

Jag fick nyss en kommentar. Nu mår jag dåligt. Här är inlägget. Men "N", lyssna på mig (ni alla andra också för den delen) jag sa inte att diabetesen var något bra bara. Jag sa att det inte bara fanns dåliga saker, jag försökte se några positiva saker med den också. Det var det som var grejen. Jag kan räkna upp minst tio gånger så många dåliga saker med diabetesen, men det finns bra saker också. Och ibland är det bra att kunna se dem.
Men det du sa, att du har nål och sjukhus fobi, det får mig att må dåligt inombords. Snälla, hör av dig mer! Jag vill veta mer om det, dina tankar kring det.

Love it!

Ja min pump alltså. Många väljer att ta av den på sommrarna eftersom det är lite jobbigt att ha den när man badar och solar mycket. När man badar har nålen en förmåga att lossna och åka ur (framförallt saltvatten) och när man solar så får man läckra vita ringar av plåstret runt nålen. Men jag älskar den. Det har verkligen blivit en del av mig. En kroppsdel som vilken kroppsdel som helst. En arm eller en fot eller nåt.

Nu är bilden lite missvisande dock, jag har inte den här pumpen. Min ser visserligen likadan ut i designen. Men den på bilden är den senaste med en massa nya funktioner i sig.


RSS 2.0