I fjällen

Niklas är uppe i fjällen och åker skidor och allt det där som man brukar göra uppe i fjällen. Kommer hem fredag.
Så då hör ni säkert av honom när han kommer hem. Hoppas han har bättre koll på sina blodsockervärden nu, för han har haft problem med mycket låga blodsockervärden. Får vi hoppas det har blivit betydligt mer sällan.

Ha det bra!

Börjar tröttna på idioter nu!

Ja men faktiskt! Hur många gånger man än förklarar för folk verkar vissa inte fatta galoppen!
Idag vid lunchen satt vi och pratade ett par stycken, och vi pratar om något som gick dåligt för oss på mässan eller vad det var. Jag hade varit trött hela dagen, som jag sa sist, och såg väl inte så glad ut nu heller. Hur som helst så tog jag upp pumpen för att ta insulin, då en i min klass kläcker "Jaha, ja då var det dags att skjuta in lite cosker igen då". Alltså jag trodde jag skulle skjuta honom med lite socker typ!!! Nummer ett, jag blir sjukt förolämpad när folk säger så, för det andra så har jag berättat vad det är "jag skjuter in" flera gånger. Och så jävla svårt kan det väl inte vara att komma ihåg? Om inte annat så säger man väl inget om man är osäker, eller i alla fall frågar vad det är om man inte minns. Herregud, var är världen påväg? Diabetes är sjuuuuukt vanligt idag, måste nog snart kunna kalla det för allmänbildning att kunna lite grunder om sjukdomen i alla fall.


Trött, tröttare, Niklas

Idag har varit en riktig bakisdag, alltså bakis efter UF-Mässan. Alltså det kändes inte jätte jobbigt att stå där just då, man hade lite ont i fötterna och det var ganbska tråkigt till och från, men jobbigt vet jag inte. Ändå var man helt död när man kom hem båda dagarna och idag har jag varit ännu tröttare.
Kan dock inte rekomendera någon diabetiker att åka dit då jag nog aldrig under mina tio år som diabetiker har ätit så mycket godis och inte tagit ett enda blodsocker. Känns fantastiskt! Eller..?
Alltså det var godis i varenda monter, det betyder självklart inte att man måste äta det, men luncherna och middagarna var sämst! Jag tålde nästan ingenting, och vi hann inte äta så mycket heller. Så jag fick liksom leva på godis. Kan säga att jag kände att jag hade ett par känningar, trots godis ätandet. Inte så konstigt i och för sig, mitt blodsocker har stabiliserat sig ganska bra nu efter allt tonårsliv och puberteter hit och dit, så nu blir det som det ska bli av godis, upp fort och mycket och sen sjunker det som en sten. Men med tanke på kontinuteten i godisätandet känns det som att jag borde ha kunnat hålla det uppe, alltså UPPE! Men uppenbarligen inte.


Mitt motto!

Jag tror faktiskt jag har hittat mitt motto nu och faktiskt börjat leva efter det på riktigt!

"Sluta se problemen och se möjligheterna istället"

Det finns massa exempel i mitt liv, tex så undrar folk ofta om jag tycker att det är jobbigt att inte kunna dricka vanlig läsk eller äta vanligt bröd och sådant. Men jag tänker inte så längre. jag tänkter snarare "det här kan jag äta och det här kan jag dricka". Livet blir faktiskt mycket enklare och man själv blir mindre deppig på grund av allt som hindrar än och gladare i vardagen!

Tänkvärt!


Det funkade ju skit bra ett tag!

Men vad hände sen? Jag har tagit massvis med blodsocker, framförallt sista två månaderna, men redan de typ två innan det också. Men nu sen jag åkte till fjällen kan jag räkna dem på en hand typ. Inte alls bra! Och jag känner inte ens att jag orkar gå och göra något åt det. Igår kväll kände jag att jag verkligen var tvungen, kunde liksom inte stå emot. Men mer var det inte. Tror jag kommer få samma känsla ikväll, men man vet ju aldrig...
Vet inte vad jag ska göra. Alltså det kan faktiskt ha att göra med att jag inte har träffat Elenora på ett tag. När jag är med henne tar jag nästan onödigt mycket blodscoker, i alla fall så tar jag blodsocker då jag kanske egentligen itne behöver liksom. Men jag ska förhoppningsvis träffa henne i helgen så vi får hoppas att det blir ändring efter det.


Hemma igen efter en blodsockerfri helg

Nu är jag som sagt hemma igen efter en helg full av skidåkning men utan blodsokertagande. Okej, jag tog två stycken, men två=noll liksom.
Blodsockret har säkerligen varit därefter, lite högre än vanligt alltså. Men det kändes som att det var okej den här helgen.
Imorgon ska jag till sjukhuset för en informations träff inför en forsknings studie som jag ska vara med i. Berättar mer imorgon då jag själv har fått infon, vet inte exakt vad det handlar om än faktiskt.

Skidhelg

Imorgon drar jag till fjällen, närmare bestämt till Järvsö. Det ska bli roligt, kommer få en helg med ja, jag ska i alla fall försöka ta mycket blodsocker, men vi får väl se hur det går. en kompis till mig ska emd upp och det gör att man blir lite feg med att ta så många som man skulle kunna. Jag tar självklart mina blodsocker men inte så många som jag skulle kunna.
Jag tror inte jag skäms, snarare att jag tycker att det är jobbigt när det blir mycket och andra ser det. Tror jag känner mig mer sjuk då. Överhuvudtaget när folk ser så känner jag mig mer sjuk. Men när det blir sådär ofta så blir det jobbigt.
Well well, en bloggfri helg alltså, men ni börjar väl bli vana.

Saknar det som faan!


Jag är ledsen

Men jag har inga datorer som fungerar! Alltså min stationära hos pappa är seg som jag vet inte vad, så den använder jag bara i nödfall! Min stationära hos mamma har inget internet av någon anledning, varför vet jag inte och det verkar bli så ett tag för ingen tar tag i det! Och min bärbara som jag har bloggat från dem senaste månaderna har nu fått virus. Men den får inte ligga nere för länge för den behövs till skolarbetet så den bör funka efter helgen, men jag kan inte lova något. Så det blir begransat med bloggning, som ni kanske redan har märkt.

Diabetes baksmälla

Det var turnering igår kväll och idag har det varit jobb och sedan ner till turneringen för att kolla på massa andra lag och ja, imorgon ska jag ner igen. Så det är fullt upp. MEN! Igår när jag kom hem och skulle gå och lägga mig vid halv två så hade jag 13.4, helt okej tyckte jag efter en kvälls fotboll, eftersom jag inte orkade äta något utan bara ville gå och sova då jag skulle jobba idag. Imorse skulle jag upp halv åtta, jag sov skit dåligt hela natten, vaknar tio över sju och känner att jag har kännig, det bara kryper i hela kroppen. Men jag tänker att äsch jag ska ändå upp om tjugo minuter så jag väntar. När jag väl går upp sen har jag 2.4 i bs. Jag flyger upp och känner ett starkt behov av oboy! Närmare bestämt en hel liter hällde jag i mig tillslut. Kul tyckte jag som efter ett tag insåg att jag kommer få skyhögt ju. Men ja, efter en halvtimme tog jag ett bs igen och hade då 2.9, lagom skoj. Fortfarande känning liksom.
Aja, jag åkte till jobbet och mitt bs började stiga, men sen har hela dagen bara blivit pannkaka. För lite mat till både lunch och middag har gjort att min godi påse har varit BRA att ha idag. Har behövt fylla på hela tiden.
Så nu när jag på senare delen av kvällen lyckades stabilisera mig lite så måste jag säga att jag känner mig lite "bakis" efter dagens hoppande i BS. Inte alls bra kan jag säg, har uppriktigt sagt mått skit i min diabetes den här veckan faktiskt. Riktigt dåligt, rent fysiskt alltså.



Det händer mycket i Diabetes fabriken nu

Jajjamensan! Jag har stora planer på gång! Jo men faktiskt. Går i tankarna på att starta en hemsida. Vad den ska handla om och så kan jag inte säga, då kan ju någon ta min idé. Men jag kan säga så mycket att troligtvis kommer bloggen att antingen flyttas dit, eller i alla fall ha stora kopplingar dit.
Innan den är klar lär tiden ha hunnit rinna iväg, så tills dess kommer jag att synas lite mer med min nuvarande blogg, alltså den här. Hur och så vill jag inte heller säga, men jag tror att ni kommer förstå med tiden.

RSS 2.0