BLI FRISK!!!

Snälla lilla älskade vän, bli frisk nu! Jag oroar ihjäl mig. Jag vill inte ha dig på sjukhus, jag vill ha dig här! Här hos mig! Bli frisk nu så allt kan bli som vanligt igen!



Jag tänker på dig och saknar dig <3

Bullbak, högt blodsocker och så lite julklappar på det!

Öhm, jag sa typ allt i rubriken, måste jag skriva nåt här då?

Jag bakad alltså bullar idag, eller ja, lussebullar i alla fall. Dem blev goda faktiskt, jag gjorde från det receptet som finns på bloggen under fliken "recept". jag har haft högt hela dagen, jag skulle ta ett blodsocker innan lunch tänkte jag, för jag åt i skolan direkt när jag kom di, så det skulle bli första blodscokret på dagen. Och jag skulle ta insulin utefter det blodsockret såklart. Men så messar Elenora och säger att hon ska åka in till sjukan igen och det gjorde mig sjukt orolig och det i sig gjorde att jag bara tänkte på henne och helt glömde bort både blodsocker och insulin till maten, det vet ni ju alla resulterar i högt blodsocker och ja, jag har haft små problem med att få ner det. Mest beroende på att viljan inte riktigt har funnits där, att få ner blodsockret alltså.
julklappar har jag också titta på idag, på nätet alltså. Bara till Elenora dock, men jag har hittat ganska många intressanta klappar, men kan inte avslöja någon av dem här, hon kommer garanterat läsa det här så...  ;)


Vilken helg!

Jag har bara slappat. Visserligen tillsammans med Elenora och hennes bästis Emma. Men i alla fall. Det har varit sjukt skönt att bara vara en helg. Inte tänka på nåt förut nästa måltid typ. Och egentligen bara vad den sak innehålla och hur den ska se ut. När man ska äta den eller hur eller hur nyttig den var var inte så viktigt. Bara den blev av typ.
Men vi har i alla fall typ sett på film, bastat, pratat en jävla massa och ja, myst typ.
Grym helg, verkligen! :)
Och som vanligt så har helgen inneburit att Elenora har legat bra i blodsocker. Medans jag har legat typ halv bra. Men en helt godkäns helg ur diabetes synpunkt!

Elenora vill veta vad jag ska skriva om, men det får hon inte!!!

Haha, sooooo whats crackin? Nej, skippa engelskan Niklas, det funkar inte!
Hur som helst, mitt blodsocker åker berg och dal bana och jag hatar det. Jag ligger hur bra som helst på dagarna, men får känning på eftermiddagen, rekyl på den och sen går jag och lägger mig med högt blodsocker, tar lite insulin för att få ner det och vaknar på runt tio.

Det var för övrigt gymnasiemässan idag. Sjukt roligt. Imorgon blir det en hel dag där och eftersom Elenora ska söka gymnasium i vår så kommer hon och hennes kompis dit och efter mässan så ska vi hem till mig. Elenora behöver få koll på sitt blodsocker och då åker hon till mig!

Jag har varit duktig, faktiskt!

Jag har tagit en hel del blodsocker idag, kan inte säga hur många utan att kolla i mätare och det orkar jag inte, men många har det blivit. Jag har legat ganska bra, men hoppat upp och ner lite...
I helgen kommer Elenora hit, då får jag chansen att tvinga henne att ta lite blodocker också, det brukar vara lättare när båda tar liksom.  Hennes kompis ska också med och sen min kompis också. Så det blir nog full fart. Den här diabeteshelgen vi pratade om har inte blivit av än, men den kommer nog, så småningom.

Jag ska vara duktig i två veckor

Nej, tro inte att det innebär att jag kommer blogga mer! Utan bara att jag ska ta MASSA blodsocker. Jag måste hitta var jag ska dra ner min basal, jag har känningar hela tiden. Förut har jag haft under 2.0 två gånger i mitt liv. För någon vecka sen hade jag det två gånger på en och samma vecka. Inte bra.
Kan meddela att Elenora är hemma och mår hyfsat, hon mår lite illa och har ingen större matlust men verkar vara gaaaaanska pigg, i alla fall efter omständigheterna. Ska faktiiskt gå och ringa henne nu, så hej då.

Elenora, pluttisen! :(

Jag fick tillåtelse av Elenora att berätta för er vad somn gjorde veckan dålig och konstig och ja, allt vad det nu var.

Elenora fick i tisdags natt åka in till sjukhuset med smärtor i njuren och hög feber. Hon messade mig mitt i antten och sa det, det såg jag på morgon klockan sex då jag vaknade. Lagom kul och vakna upp till att hon ligger på sjukhuset liksom och har åkt in akut mitt i natten. Så hela onsdagen gick åt att messa med henne på färmiddagen, samtidigt som jag hade nationellt prov i svenska (lagom bra kan jag meddela) men det funkade. Jag fick tillåtelse att ha på mobilen så det var ganska lugnt. Jag skulle egentligen jobba på onsdags kvällen, men fick fixa en ersättare eftersom Elenora ville att jag skulle sova med henne på sjukhuset, och självklart gjorde jag det om hon ville det liksom.
Så tillslut satt jag i bilen påväg till Norrtälje sjukhus och Elenora, sjuklingen. Väl där så ja, hon var nog lika glad som alltid att se mig, men det syntes inte lika väl. Jag fick reda på att det var njur bäcken inflamation som hon hade fått och ja, vad det är får ni googla.

Men ja, jag sov där i alla fall. Eller sov och sov. Jag satt och höll henne i handen tills hon somnade runt halv två, då gick jag och la mig men vaknade var 20:e minut och flög upp för att kolla att hon sov och att det var bra med henne.
Men lite oro får man räkna med antar ja...

Hon är hemma från sjukhuset nu och mår efter omständigheterna ganska bra.


Förlåt, men det har varit mycket för psuket den här veckan...

Ja, den har varit upp och ner och in och ut och bakochfram och ja ta mej faan allting den här jävla veckan. Så. Nu fick jag ur mig det också.

Men jag vet inte om jag får berätta här på bloggen vad som har hänt så jag skippar det. Hur som helst, någon "Hannah" undrade hur jag kände Elenora och hur vi träffades. Jag kan dra en bråkdel av historien här:
Jag började blogga. Efter några månader var jag med i en diabetes tidning och då hittade hon min blogg. Sen började vi chatta lite av någon okänd anledning. Efter ett tag så pratade hon om att hon skulle på några gruppträffar typ och jag blev sugen på att hänga på. Gruppträffar är ju sjukt kul och nu fick jag dessutom träffa en av mina läsare. Sagt och gjort, vi träffades på sjukhuset första gången och sen fem gånger till typ. Sen började vi snacka mer och mer på msn och tillslut började vi också ses privat.


Yes I do!

Någon anonym frågade om jag har något bra recept på glytenfria lussekatter. Och sjölvklart har jag det! Kolla under kategorier och klicka på recept. Sen är det bara att scrolla ner lite så finns "Nille P:s lussebullar" där!

Jag har tränat! Vad är det som händer!?

Alltså, sist jag tränade på egen hand, alltså då det inte var fotbollsträning typ var nog sist jag bloggade om det också. Då förstår ni att det var ett tag sen. Rubriken på det inlägget är nog detsamma som det idag.
Men det gick bra faktiskt, jag var ute och sprang. Vet inte hur långt det var men det spelar ingen större roll, jag gjorde det, det är det viktiga.
Jag hade legat runt 6 hela eftermiddagen/kvällen men nu innan jag skulle sova hade jag 3 istället. Så fick äta lite mer. Men det gjorde inget. Det visar bara att jag måste sänka min bolus dos till middagen om jag vet att jag ska träna efter.


Världsdiabetes dagen!

Jaha, då var det dags igen. Världsdiabetes dagen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har bestämt att det i mitt liv ska bli en dag att fira. Den ägnas väl egentligen åt dem som inte känner till sjukdomen, för att uppmärksamma diabetes, inte för att vi ska känna oss viktiga. Men det tycker jag vi kan göra ändå och se det som våran dag. Jag kommer om några månader berätta en sjukt bra grej, men som var lite ironisk, men som jag är jätte glad över ändå. Men som sagt, det får dröja ett tag.
För övrigt så vet jag inte vilka byggnader som kommer att lysa upp i år, jag har ingen aning. Men jag hoppas att det blir några kända.
Kan tillägga att jaf firade min världsdiabetes dag igår hemma hos Elenora med hennes familj och bästa vän. Vi var ju tre diabetiker runt bordet då, så det kändes bra faktiskt. Ikväll nämns det nog vid middagsbordet men inte mycket mer.

Här finns massor med inforation och bilder.


Så jävla viktigt!!!

JAG VANN JUST ÖVER ELENORA PÅ TECKEN!!! SJUKT JÄVLA VIKTIGT!!!

Som ni säkert förstår så är jag i Norrtälje hemma hos Elenora den här helgen. Vi spelade just kort och ja, ni vet ju hur det gick. Stockholm tog en välförtjänt seger!
jag fick äran att laga mat åt hela familjen ikväll, det gick bra. eftersom vi var tre diabetiker hade jag självklart diabetes tänk i bakhuvudet så det blev rotfruktspytt. Mycket bra för diabetiker måste jag säga.
Vi firade världs diabetes dagen ikväll också, ska väl försöka uppmärksamma det imorn med så gott jag kan. Men jag kan ju meddela att det inte blev någon presskonferens igår på grund av att ingen journalist anmälde sig.
Jättedåligt tycker jag, man borde uppmärksamma det mer. Men icke. Jag har faktiskt tänkt att skicka ut ett mail till de stora medierna och säga att det var dåligt att dem inte dök upp. Det är en stor folksjukdom idag, man måste ta den på allvar och uppmärksamma den.
Hörde faktiskt idag att forskarna tror att sjukdomen kommer att fördubblas de kommande åren. Då ska man veta att det redan idag insjuknar 800 barn i diabetes i Sverige, varje år. Skrämmande siffror.
Man ska också veta att det dör en människa i diabetes var tionde sekund i hela världen och att det idag är 285 miljoner människor i världen som har diabetes.

Surprise!

Hejsan, Elenora här!

Först och främst så vill jag tacka Niklas för det underbart gulliga han skrev om mig igår. Jag blev verkligen jätte glad. :) Tack Niklas! :) <3

Det jag kommer skriva handlar om min egen diabetes, och ja Niklas kommer ramla av stolen eller tappa hakan när han läser detta troligtvis.
Jag är en sån som inte har skött min diabetes något vidare. Jag har varit slarvig med att ta blodsockervärden, med att ta mina insulin doser, ja kort sammanfattat jag har väl helt enkelt struntat i den lite grann. Men sen så är det en "viss" person vid namn Niklas som betyder oerhört mycket för mig, som sa: "Vi löser det tillsammans!" Ja då fick jag en kick att börja sköta mig igen. Så jag började göra det sakta men säkert. Men så kom ju de vanliga diabeteskollerna som man ska gå på. Jag gick dit och mitt Hba1C var ju åt skogen. Då var det ju bara att inse nu gäller det Elenora, SKÄRP DIG! Men den största kicken var från Niklas när han sa åt mig.
Så ja nu ända sen den 27/10 detta år, så har jag skött mig UTMÄRKT! Jag har inte haft perfekta värden, men jag har skött mig galant. Det ger ju resultat! Som jag sa så var ju inte värdena jätte bra ändå, MEN förra helgen v.44 så var jag med Niklas, och då var mina värden SUPER bra, och så bra har inte mina värden varit på OERHÖRT länge. Tack Niklas, du får mig och må väldigt bra, inte bara i mina blodsockervärden, utan överhuvudtaget oxå.
DU ÄR BÄST!

Kramar


Jag skulle vilja tacka diabetesen

För:
  • Elenora, troligtvis det bästa som har hänt mig. En tjej, med diabetes som förstår och tycker om mig för den jag är. Det är värt hur mycket som helst.
  • Den jag är, jag skulle inte ha varit den jag är utan min diabetes. Jag mognade mycket tidigare än mina vänner och idag kretsar väldigt mycket av min vardag kring diabetes.
  • Alla erfarenheter, syftar på Novo-Nordisk föreläsningen, Karolinska Lär ut föreläsningen, Schweiz resan m.m.
  • Alla vänner och allt folk jag har träffat. Nu inte bara från Sverige utan från hela världen. Främst England.
  • Min förmåga att analyser saker. Det har hjälpt mig sjukt mycket i skolan, jag analyserar det mesta och gör det bra!
  • Min självinsikt och mitt självförtroende. Min diabetes har visserligen först sänkt det, men sedan byggt upp det så att det idag är mycket starkare än vad jag nånsin trodde att det skulle bli för bara några år sedan.
  • Den ledare jag är idag, diabetesen har gjort att jag är van vid att ta tag i saker vilket är en stor fördel inom ledaryrket.
  • Min bästa egenskap, mitt tal. Alltså sättet och taktiken jag använder när jag talar. Den kommer inte enbart från min diabetes, men i grunden gör den det.
  • Min kontakt med mina föräldrar, framför allt med min mamma. Tror inte att mina syskon har dålig kontakt med henne, men jag tycker att min kontakt med henne är sjukt bra och det är jag både stolt och glad över.
  • Får jag skriva Elenora igen..?
Du betyder massor för mig <3

Om någon har missat de

Så är det världsdiabetes dagen på söndag den 14:e november. Detta firas över hela världen och har faktiskt blivit ganska stort de seanste åren. Sök på google för mer information. Jag kommer försöka få upp så mycket som möjligt på bloggen! Det här måste uppmärksammas, det är vår dag nu! Vi måste ta vara på den och få folk att se allvaret i diabetes. Det här är vår chans, när diabetiker i hela världen faktiskt försöker uppmärksamma det så ska vi inte vara sämre!


Ännu en påminnelse


För er som vill förstå vad det är, Jessica tex!


Tänkvärt


Viktigt!!!


Det stämmer!

Det funkar för mig och det kommer funka för er andra också!

Jag lovar!

Tror jag har minst en till på bloggen som kör med samma medicin ;)

Kärlek behöver heller inte alltid vara att man är kär i någon, det kan vara en bra vän som stöttar er eller något annat i vardagen som ni älskar!


Min natt var ju sådäääääär!

Mmm, jag hade sjukt kul faktiskt! Var säkert bara uppe och kissade FYRA gånger!! Jävla skit! Jag hade högre än vad jag har haft på jätte länge, 27.6 gick jag och la mig på. Hade haft 26.6 någon halvtimme innan och då tagit 6 enheter, ändå gick blodsockret bara upp. Klockan tre på natten, andra gången jag var upp på toa hade jag 17.8 i alla fall. Så jag visste att det var påväg åt rätt håll den här gången. Men fick ändå kissa o dricka hela natten.
Men men, vad gör man inte. Någon dag den här veckan ska jag i alla fall skriva minst ett djupare inlägg. Känner att det är dags för det. har tankar på två faktiskt som jag måste få ner skrivna. Hmm, har inte tid idag så får nog bli imorgon. Imorgon är en bra dag! Prov på morgonen på det som jag har pluggat på den senaste 1,5 veckan.
Sååååå måste plugga mera på det nu! Hörs imorgon!


Tårtkalas är ju sådär för blodsockret, dock toppen för själen!

Jag hade som sagt tårtkalas här hemma igår kväll. Mycket lyckat med goda tårtor och gott sällskap!
MEN, jag gick och la mig på 17.6 och vaknade på 1.4. Sådär kul. Men det var värt det! Nu har jag dock tårta kvar som skulle räcka till ett helt barnkalas, MINST!
Elenora var också här, minns inte vad hon hade i BS igår, men imorse hade hon 5.4 tror jag, så hon lyckades betydligt bättre än mig!


Utan insulin=högt blodsocker, eller?

Igår kom jag på på natten när jag kom hem att jag hade glömt att ta insulin till middagen som var typ 4-5 timmar tidigare. Så jag i panik tryckte i mig 6 enheter utan att tänka och kom på sen att jag kanske borde ta ett blodsocker. Vilket jag gjorde, 11.6.
Hur faan kan jag har 11.6 när jag glömt dagens största insulin dos?! Jag hade liksom bara tagit 6 enheter på hela den dagen och det var till frunchen. Och mina sex enheter på natten såklart, men dem var ju bara onödiga. Så jag fick sätta i mig lite o äta för att inte sjunka som en sten av mina panik enheter.
Bra skit.


Vad kallar vi det här?

Igår hade jag 1.8 när jag kom hem till mamma vid halv sju tiden på kvällen. Riktigt roligt faktiskt. Man blir ju helt borta. Och mamma står och predikar vad man ska göra för att undvika det, vad jag borde äta, ät det, ta det här, drick det, ja ni fattar.
Efter det blev det självklart rekyl, den uppgick i 15.6, det gjorde att jag hade ont i hela kroppen. Riktigt obehagligt faktiskt. Förut fick jag så ont i kroppen om jag hade typ 35, men nu vid 15 liksom. Kul. Jag säger som dem gamla, det var bättre förr.


Mat, mat, massor av mat!

Idag var jag och en kompis ute och bowlade och sen åt middag på en reastaurang. Det var mysigt i sig, men vi brukar göra så att vi alltid käkar på buffé restauranger. Och det blir alltid självklart för mycket mat! Man äter tills man mår dåligt och sen går man på efterätten! Shit, vi rullade hem alltså!
Det känns som att min svenska idag är lite sviktande..? Jag är nog bara trött.
Appropå massa mat så har jag inte tagit något blodsocker idag. Jag vet precis vad det beror på. Jag tar bara blodsocker med min Contour USB mätare. Vill inte använda någon annan. Jag vet inte varför, det bara är så. Något som satt sig i huvet på mig liksom. Och den mätaren är hos pappa och jag har åkt till mamma nu. Får hämta den imorn.

RSS 2.0