Ni är inte bortglömda, men jag är

Ja men lite så. Jag tänker på att jag borde blogga hela tiden typ, men jag gör det aldrig. Jag har alldeles för mycket annat. Plus att det inte känns som att jag har något att skriva om trots att jag har det. för övrigt orkar jag typ inte bry mig så mycket om min diabetes alls för närvarande. Jag festar, pluggar och jobbar istället. Jag ska ta tag i den när skolan är slut tänkte jag. Sen ta nya riktiuga tag i höst igen. Alltså, börja skjöta mig bra igen nu när sommaren kommer och skolan är slut och börja försöka sänka hba1c i höst. Bra va?

Jag har inte tid!

Nej tyvärr. Jag har inte tid med bloggande just nu. Det lär ju märkas eftersom det kommer ett inlägg var femte dag typ. Men Det är två veckor kvar i skolan för mig där jag har mycket att göra och det måste göras bra. Det är studentskivor och andra fester hela tiden. Det är fotboll nu också då jag har kommit igång med den också. Men ja ska försöka så mycket jag kan och orkar.
Ska i alla fall försöka hämta ut mina teststickor till den nya mätaren i veckan, men jag glömde receptet idag, så det blir inte idag.

Öhm, jag återkommer?

Jag hade något att skriva om idag på dagen, men nu har jag glömt vad det var. Jag brukar skriva upp allting som jag tänker på när jag jobbar, just för att kunna fundera vidare på det sen efter jobbet. Men tydligen inte ALLT.
Jag har i alla fall fått hem recept på mina teststickor till min nya mätare. Men jag kommer inte kunna hämta dom förns nästa vecka eller något sånt.
Men ja nej, jag återkommer när jag har något vettigt att skriva, det här är inge kul ju, elle hur?

Ny blodsockermätare - EveryX3

Idag fick jag hem en nu blodsockermätare i brevlådan. Väldigt trevligt faktiskt. Det är Every X3, en allt-i-ett mätare med stickor och nål och mätare i samma liksom.
Jag kommer, så fort jag fått hem stickor till den, att börja testa den ordentligt och sen kommer det självklart en recension på bloggen.
Här kan ni läsa mer om den redan nu!


Ny nål - Mindre smärta

Jajjamensan. Den nya nålen gör mycket mindre ont. Känner knappt att insulinet kommer in nu, klart det kan vara en vane sak fortfarande men jag tror mer på nålen. Hur som helst så är det bättre nu och det är huvudsaken.
Andra träningen ikväll, vi får de hur det går. Men jag tror faktiskt att det kommer gå bra. Det känns så i alla fall!
Kanske återkommer ikväll om hur det gick, både sportsligt och med blodsockret.

Första träningen

På typ jätte länge. Tror jag tränade fotboll sist den 1 februari. Så det är ett tag sen. Men idag var det alltså dags igen. Men när jag åt middag, innan träningen, insåg jag att jag har ingen aning om hur jag ska dosera nu. Jag minns inte det. Så jag tror jag tog sex enheter eller något. Det verkar ha funkat för nu efteråt hade jag 4.9 i bs. Vet i och för sig inte vad jag hade innan. Men 4.9 betyder att jag måste äta nu, vilket jag gör. Däremot är det mer ovisst om jag måste dra ner min basal under natten, och i så fall med hur mycket? Vi får se hur jag kommer göra, tror jag kommer ta lite insulin till det jag äter och sen dra ner med 30 procent i fyra timmar eller så.


Ont, det gör ont!

Men det går, inte längre. Den nya pumpen gör ont. Eller, själva nålen gör ont. Eller, nej, snarare när jag tar insulin så gör det ont när det kommer in i kroppen. Det kan ha med nålen att göra, jag ska ta reda på det imorgon då jag kommer ta en massa bolusar och jag har en annan nål nu. Men vi får se. Det är i alla fall så att pumpen står för lite. Den skjuter nämligen in insulinet jätte fort, mycket fortare än den förra pumpen. Det här gör att man verkligen känner när insulinet kommer in i kroppen vilket gör ont och är jätte läskigt.



Nya pumpen

Den nya pumpen kom igår efter mycket om och men. Jag ringde apoteket men dom sa att den inte hade kommit. sen bad jag min skolsköterska ringa och då sa dom att den visst hade gjort det. Konstigt det där.
Men i alla fall, nu har jag alltså den pump som visas i min header. En blå Animas 2020. Den är jätte fin måste jag säga, mer bekväm att hålla i än den gamla och mycket snyggare.
Däremot höll jag på att svimma när jag satte på mig första nålen, men det har inte med pumpen att göra. Det var ett nytt infusion set som jag inte helt visste hur man gjorde med. Så det blev lite kris och så, men det löste sig.
Eftersom den andra pumpen gick sönder så vet jag dock inte vad jag har för basal doser. Men jag gissade lite, det ledde till känning imorse. Vilket inte var så bra eftersom jag hade prov första och enda lektionen idag. Jag fick panik och drack för mycket oboy och åt för mycket, så jag blev skyhög, sådär hög att mätaren inte kalrar av det.
Men jag tror jag är på väg ner nu, ska ta ett blodsocker så fort jag skrivit klart.


Pump helvete

I tisdags natt gick min gamla pump sönder. Självklart. jag hade sagt till mig själv på tisdags kvällen att det här kommer bli sista gången jag byter infusion set på den och det blev det ju verkligen eftersom den klockan halv två på natten började pipa och larmade för program fel och massa sån skit. Jag minns inte allt den började larma för, men tillslut slocknade den helt och började pipa en sjukt jobbiga signal, konstant. Den bara pep en signal som aldrig ville sluta. Sen blev skärmen jätte konstigt randig. Och tillslut så blev det bara ett streck över hela skärmen. Kul tyckte jag. Eller? Ja försökte få igång den och så men det gick inte. Klockan tre typ så ringde jag min mamma, jag var nämligen i Viksjö, så hon fick åka och hämta mig, jag var väl hemma ungefär halv fem på morgonen och fick sedan gå upp en gång i timmen för att ta blodsocker och NovoRapid med spruta för att hela tiden ha insulin i kroppen. Det var sådär kul kan jag meddela. Jag kunde inte sova riktigt mellan timmarna heller men jag sov väl ungefär en och en halv timme på hela natten. Och natten innan var det ju skiva och då sov jag tre timmar. Var lagom pigg igår, onsdag.

Det blev en minst sagt fet räkning

Idag var jag på pump introduktion på Ersta. Det var väl roligt förutom att jag ju kunde det mesta och två andra satt och fattade ingenting om vad en bolus och basal och så var. But I dont blame them, det är inte så lätt första gången. Men det gick bra, jag har beställt min pump nu, var på apoteket och lämnade in recepten och räkningen slutade på nånstans kring 70 000 kronor. Det betalar ju inte jag, men i alla fall.
Så innan den här veckan är slut bör jag ha en ny pump i fickan, ska byta infusion set på min gamla nu för sista gången idag. Sen är det ajöss!

Det blev en blå tillslut.


Kära gluten allergiker!

Jag har hittat kärleken igen!

Den heter Piruett och finns i de flesta stora matbutiker. Det är som en glutenfri singoalla. För mig väcktes massvis med gamla minnen när jag tog första tuggan. Jag åt singoalla jämt när vi var på vårat landställe när jag var liten. När vi satt nere vid sjön och badade och så.
Det är en av många saker som jag verkligen har saknat. Det låg helt klart på topp tio på saker som jag saknar sen jag blev glutenallergiker. Ska nog göra en sån lista någon dag. Men nu finns dem alltså, och dem är sjukt goda!


Jag har bestämt mig

Det blir Animas. Först deras nuvarande pump tills deras OneTouch Ping kommer. Då blir jag uppgraderad till den.
Så här tänkte jag: Medtronic går bort eftersom jag har haft dem nu i fem år, dessutom går det bara att ha deras egna infusion sets vilket är helt värdelöst när man ser vilka nya som har kommit ut på marknaden, skärpning Medtronic, sluta vara trångsynta.
Deltecs kommande pump går också bort, den hade inget som Animasen inte hade och den var ful.
Accu Cheks ser sjukt ful ut och har ingenting egentligen, enligt mig. Den gick bort direkt.
Patch pumpen var intressant tills jag insåg att jag inte kommer kunna idrotta med den på. Så då gick den också bort.
Kan däremot erkänna att om fyra år, då jag ska byta igen, då kommer det bli patch pump för då kommer dem att vara utvecklade.

På tisdag morgon ska jag till sjukhuset för att få en genomgång av den nya pumpen och få ett recept som jag ska gåt till apoteket med så jag får min pump också. Plus att jag måste få nya recept på mitt nya infusion set som jag ska ha, Cleo. Och nya reservoarer.
det som är dåligt med Animas är att det bara går att ha 2ml insulin i den. det suger faktiskt. Men de andra funktionerna väger upp.


Animas OneTouch Ping


 


Cleo infusion set

RSS 2.0