Livet verkar inte riktigt vilja vända...

Som jag har sagt tidigare så är livet inte helt lätt just nu, eller, lätt och lätt, snarare så att jag är nere hela tiden typ. Trodde att nu när det är nyår kanske det vänder. Men det verkar mörkt. Kvallen har kantats av flertalet känningar, svåra känningar. Och på det, kommer tonårslivet! Faan! Jag borde vara lycklig, jag har vänner som vill att jag ska komma på deras fest och dem vill att jag ska äta me dem, ha kul me dem och dem erbjöd till och med sovplats! Det kommer bli grymt helt enkelt!
Men sen kom det upp en sak, som försvårade allting till det yttersta! Jag ska väl inte blotta mig för mycket i den här bloggen eftersom jag vet att det finns vissa personer som läser den som jag inte vill ska veta vissa saker om mig.
Men ja, jag sitter i ett dilemma och jag har svårt att bestämma mig om hur jag ska göra.
Jag vet att om jag är där jag har bestämt att jag ska vara kommer jag ha sjukt kul, men jag kommer på fredag ångra att jag inte åkte till det här andra. Åker jag till det här andra så kommer jag kanske misslyckas med det jag vill dit och göra och då kommer jag ångra att jag inte åkte till det första. Det är egentligen värt risken, så jag borde åka till det andra, men jag vill samtidigt inte svika mina vänner.

Mina känningar beror helt klart på hur jag känner mig, jag lovar, jag känner det på mig. jag har ntagit lagom doser och ätit ordentligt. Diabetes är en sjukdom som styrs mycket av psyket, enligt mig i alla fall!


Malin!

Malin, a friend of mine, tyckte att jag skulle video blogga lite! Nämligen spela in en film då jag byter nål, jag tänkte att det kanske är en bra idé! Ska nog ringa henne efter årsskiftet och be henne spela in när jag byter nål, kan ju inte vara så farligt?

Någon som provat?

Är det någon som har provat något av mina recept? Jag bara undrar.

Vit choklad fudge med lime/lemon smak!

Igår ställde jag mig och gjorde chocklad fudge, här kommer receptet! Tänk på att det här är väldigt sött!

3/4 dl vispgrädde
2,5 dl socker
75 g smör
1 msk honung (flytande)
50 g vit chiklad lemon/lime, fazer
rivet skal av en halv lime

Värm grädde och socker till en tjock smet, rör med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung och rör hela tiden om. Låt koka utan lock tills smeten är 116 grader (funkar att stoppa ner en ugns teremometer som man annars har till kött). Ta av kastrullen från plattan.
Hacka chokladen och rör ner tillsammans med lime skalet. Vispa ihop allting till en smetig kräm.
Häll hela massan i en form, 12x12 cm, och täck den med bakplåtspapper. Låt fudgen stå i c:a en timme, skär sedan kuber med en oljad vass kniv. Låt sedan stå en timme till. Färdigt!


Frukost?

Vad äter man till frukost en helt vanlig ledig dag, då man sover till tolv..? Ööh..? Ingenting?
Jag tänker nog satsa på att äta någon form av lunch, snart, och då e klockan snart ett. Men vadå? Jag kan ju inte ställa om hela mitt liv på grund av min diabetes, jag hoppas helt enkelt på att blodsockret klarar sig själv tills jag äter något! Jag är ett bra föredöme, eller hur!?
Nej, lite kallrökt lax med någon god röra till skulle sitta som en fläskläpp! Blir nog det, bra "frukost" tips av mig tycker jag!

Julmat!

Asså, hur man än gör blir det ju julmat fram tills minst nyår liksom! Två veckor totalt ska man äta samma sak! Och nyttigt är det inte heller, man är iväg på diverse kalas där det blir både det ena och det andra! Och jag besitter ju den åsikt att man som diabetiker ändå kan äta det mesta, bara ta lite mer insulin. Men under julen är det speciellt ändå alltså! det blir så mycket kalas och så mycket godis och sötsaker att jag tror man får välja sina tillfällen.
Jag till exempel ska egentligen på kalas imorgon, men det skippar jag nog, om jag inte blir tvingad av mamma. Men sen ska jag iväg på söndag också och min plan då är att äta mycket mat, men skippa efterrätten helt. det funkar inte annars. Jul e kul, men inte SÅ kul!


God Jul!

Ja, vask ska man säga? God Jul är väl passande!
Finns inte så mycker mer att säga en dag som denna, tat lugnt med alla sötsaker, eller snarare, håll koll på blodsockret och ta rikligt med insulin!
Idag får man ha högt blodsocker, enligt mig i alla fall!


FILMEN HAR KOMMIT!!!

Filmen på mig när jag sitter och pratar om min diabetes finns nu på karolinskas hemsida.
Jag ser ut som skit, jag ser typ arg ut och så men aja. ni får i alla fall ett ansikte på mig som bloggar för er som inte känner mig redan!

http://www.karolinska.se/WebbTV/


Gå till "Föreläsningar", sedan "Karolinska Lär Ut" och välj sedan "Barndiabetes".

Snö!

Alltså, det här med snö. Är det inte lite överskattat? Visst är det fint och så, men jag tycker faktiskt det är mer elände. Jag menar, när man är ute och ska skotta bort allt får man känning efter en halvtimme max, så det rekomenderar jag till er som har högt blodsocker någon gång och det är snö ute, ut och skotta!
Sen blir det kallt och blött om man är ute och rullar i den (vilket jag försöker undvika, men det går ju inta alltid).
Väglaget blir halt och då ställs alla bussar in titt som tätt, och ställs dem inte in så är dem 20 minuter sena.
När plogbilen plogar vägen gör vallarna att vägen minskas med säkert en meter i alla fall, och på vår lilla väg där i vanliga fall två bilar knappt kan mötas förstår ni ju vilka problem det medför!
Men ja, dagens tips blir att om ni har högt blodsocker, ut och skotta med er! det funkar för mig i alla fall!



Ja är fortfarande neggo!

Japp, så jag började baka mina lussebullar istället. Bra Niklas, du bakar lussebullar mitt i nätterna! Skaffa ett liv för faan!
Precis så känner jag just nu! Tack!

Sjukhus besök!

Japp, idag var det dags! Jag var på sjukhuset på rutin besök. Vad ska man säga? Jag kom dit och lämnade fram alla papprena från min preiod då jag tog massa blodsocker, jag slog ju två flugor i en smäll när jag provade mätaren. Visade upp dem, vi studerae dem lite men sa inte mer än att jag behöver mer insulin på eftermiddagen. Jag tog ett HbA1c, men glömde kolla vad det blev. Ska maila och se vad det blev imorgon.
Finns inget mer att säga, livet suger för tillfället. Vet inte vad som har hänt med mig, jag är fett deppig. Tycker att livet suger hela tiden. Jävla neggo, Niklas!

Byta nål på natten?

Nej, det är inget jag rekomenderar! Syrran är på besök och sover i det rum där jag har alla grejer. Det enda jag fick tag på var insulinet, infusionsetet (nålen) och reservoaren. Men inga pads eller något annat. Jag var tvungen att lösa problemet så jag gjorde så att jag bytte som vanligt fram tills när man ska sätta in nålen, då tog jag bara bort den delen som går att lossa från den del som sitter i magen och satte den på den nål jag redan hade. Om det funkar eller ej vet jag inte, det märker vi imorgon om jag vaknar med magsjukesymptom eller något liknande.
Jag hatar problem som bara dyker upp, som man aldrig annars egentligen tänker på. Fan.

Naturgodis

För eller emot? Hmm...jag vet inte riktigt. Jag var i hötorgshallarna igår med en kompis. Vi hittade ett ställe där man kunde handla torkad frukt typ. Man fick provsmaka en massa och så också. Jag köpte torkade jordgubbar, torkad honungsmelon och cocos tärningar. Det var socker tillsatt i allihopa, men tror i alla fall att det är bättre än vanligt godis. Glutenfritt är det ju också!
Men vad tror ni? Bättre eller lika dåligt som vanligt godis?


Facebook...en mötesplats för diabetiker..?

Ja då! KLart det är! På facebook möts all ju! Här följer ett gäng länkar till grupper och sidor på facebook för oss diabetiker!

http://tinyurl.com/yh97dh2

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=5836760897&ref=ts

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=2397132754&ref=ts

Var är min film?

Föreläsningen, ni vet! Den jag var med och gjorde åt Karolinska. Dem spelade in allting på film som sedan skulle komm aut på nätet, på deras hemsida. Dem sa att det skulle ta en vecka ungefär. den har fortfarande inte kommit! Vad är det som händer!? Jag vill se hur allting lät, om jag sa något bra m.m. Det var ju folk som efteråt kom och sa attdem fick tårar i ögonen, jag vill veta om det var så att det var möjligt liksom. Jag vet att jag sa något tårdrypande om min mamma, men är inte helt säker på vad...
Hur som helst, snart är det jul, bara en vecka kvar nu sen sitter man med familjen och öppnar klappar.
Hoppas kunna blogga mer nu u jul, eller i alla falla dagarna innan och dagarna efter. Är ju trots allt ledig. Och det är ju mycket med maten under julhelgen, ska se om jag kan komma med några bra tips!
Hörs imorgon, eller i övermorgon, har nämligen mycket imorn men hinner nog tror jag!

Recension av Bayers Contour USB

Här följer en recension av Bayers Contour USB blodsocker mätare!

Min generella uppfattning av mätaren är att den är väldigt stilren och smidig att använda. I stort sett skulle man kunna använda den som vilken blodsockermätare som helst, men vill man har den många funktioner som faktiskt kan underlätta livet en hel del! Men då måste man vilja också, mätaren i sig gör aldrig att du mår bättre!

Positiva grejer:
  • Den är snygg!
  • Den är liten och smidig
  • Den mäter blodsockret snabbt!
  • Den går att ha med sig överallt
  • Skäms man över sin diabetes (vilket jag genrellt sett anser att man inte borde) så kan man hävda att det är en mp3 för den ser verkligen ut som en mp3!
  • Färg display.
  • Lätt att se på färgen siffrorna har om det är för högt eller för lågt, eller om det är inom ramen för hur man sak ligga.
Negativa grejer:
  • Trycker man fel på om det är innan eller efter måltid går det inte att ändra (jag lyckades inte i alla fall)
  • Om man vill att den ska påminna än när man ska ta nästa blodsocker så gör den det, men man hör inte signalen alls, så det hjälper inte om det inte är knäpptyst i te.x klassrummet.






Med blodsockermätaren får man ett program som man kan använda för att spåra trender och så. Eller bara för att slippa föra egen dagbok över blodsockrena och då istället bara föra in dem i datorn och sen klicka på skriva ut, så får man allt på papper direkt! Sjukt smidigt!

Fördelar med programet:
  • Lätt att förstå.
  • Snygg design!
  • Lätt att se kurvor och liknande.
  • Kul att se hur man ligger till rent procentuellt, högt, lågt eller om man ligger mest inom det område man ska ligga inom.
  • Bra med färgerna även här, lätt att se om värdet var för högt/lågt eller om det var bra. Bara genom att kolla på färgerna får man i alla fall en överblick över hur man har legat.
Nackdelar med programet:
  • Förstod aldrig hur man la in HbA1c.
  • Konstiga utskrifter, eller i alla fall vissa som jag ansåg var onödiga. Blir onödigt mycket papper om man skriver ut allting. Dock lätt att välja vad man vill skriva ut!
  • Tar lite tid att få igång det (kan vara min dator också)





Som blodsockermätare i sin helhet tycker jag den är suverän! Snygg, smidig, stilren, snabb och med ett program som gör det lättare att leva, om man vill som sagt!
Jag kan nu se var jag behöver mer insulin på dagarna och kanske var jag behöver mindre. Bara genom att titta i programet kan man spåra sådana trender!
Den kostar 699 kr och går att köpa här! Den är helt klart värd sitt pris!
Kolla med din sjuksköterska om stickorna till den är upphandlade i ditt län eller inte!

Om en stund, håll ut!

Nästa inlägg blir recensionen! Har fem stickor kvar, ska ta och använda dem ikväll så att ni kan få en bra recension!
Håll ut!!!

Blogg paus!

Ja, tills imorgon i alla fall. Då kommer recensionen av mätaren! I alla fall om jag orkar ta 10 blodsocker på en dag, och det ska jag väl klara av! Håll till godo!

Nille P:s Lussebullar!

Jag har kanske sagt det förut, men jag kallas ju ibland för Nille-Noll-Promille eftersom jag inte dricker, sen blev det också förkortat till Nille P. By the way sådär!

I alla fall, här kommer receptet på lussebullarna jag bakade idag!

75 g smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl kesella
1 dl vit sirap
1 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 st  ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
1 pkt semper mix

Smält fettet och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirapen, sockret, ägget, saffran salt, mjöl och bikarbonat. Blanda allt, helst i matbredare. Jäs sedan under bakduk i 30 min. Arbeta ihop degen och forma sedan till lussekatter. Låt dem sedan jäsa på en plåt i 30 minuter till. Pensla sedan med ägg och grädda i ugnen i 5-8 minuter på 250 grader. Njut!


F*n F*n F*n

Asså, jag vet att jag har högt och jag vet varför. Men endå gör jag ingenting åt det. Jag fortsätter leva som om jag inte har diabetes. Jag dricker glöggen. äter pepparkakorna och lussebullarna, och visst tar jag mitt insulin. Men det räcker inte. Jag är van att leva så här efter som jag förut när jag tränade kunde det. Men nu tränar jag inte alls mycket själv, jag tränar bara andra.
Jag undar när tiden kommer då ni ska få höra att jag har en bra period. För just nu suger allt!

Bs mätaren där, jag här...

Jag glömde min blodsocker mätare hos mamma när jag idag åkte till pappa. Fan.
Man blir ju helt låst, särskilt nu när jag tar massor av blodsocker för att testa mätaren.
Dessutom förlorade vi kvartsfinalen i Skinkcupen imorse, så jag är lack över det också, idag är en dålig dag.

Coach Klintan har diabetes!

Fick en fråga igår om vad jag egentligen skriver i min blogg... Mitt svar blev självklart "gå in och läs så får du se", men egentligen svarade jag så för att jag inte kan svara på frågan. Vad skriver jag egentligen? Enda anledningen till att jag inte kommer ihåg det är för att jag alltid skiver direkt från hjärtat. Jag skriver alltid precis vad som hänt i mitt liv och med min diabetes och jag är alltid ärlig med hur det känns.

By the way så coachade jag mitt lag "Wildcats" till slutspel i Skinkcupen igår. Så imorgon är det kvartsfinal! Faan vad bra ni är tjejer! Det var sjukt kul igår! Jag älskar er! (Dock nervös som faan, det gjorde att blodsockret spökade, skumt det där..?)

Från det ena till det andra, gå in på bloglovin.se och skapa ett konto om ni inte redan har det. Sök sedan på "diabetes" i sökrutan. Då kommer det upp massa diabetes bloggar, bland annat min. Tryck på följ blogg!

Stress!

Den här veckan och halva nästa suger och kommer suga! Haha, bra uttryck det där!
Men i alla fall, har sjukt mycket i skolan och minst lika mycket utanför skolan.
Detta märks självklart på mina blodsocker, jag trodde i och för sig att det skulle vara värre. Som det är nu går det upp och ner som en jojo. Ibland är det sjukt lågt och ibland oförklarligt högt. Jag lackar!
Trodde bara det skulle ligga högt vid stress.

Men men, jag har testat min blodsocker mätare ett tag nu, jag hoppas ni alla ser fram emot den kommande recensionen! Den är på väg faktiskt, har tagit 77 av 105 värden. Så har ett par kvar, men ska nog ta alla dem i helgen och dem allra sista på måndag och kanske tisdag. Firar kanske att sista provet innan jullovet är på onsdag med recensionen på kvällen, vem vet!

Så här ser det ut just nu! Se och njut! Haha!



Fler bilder om hur programet fungerar och ser ut kommer i recensionen!

Känning förstörde min dag!

Jag vaknade imorse, så var den dagen förstörd!
Jag stängde av min klocka minns jag, och mobilen, sen är det suddigt. Skulle ha gått upp klockan sex då klockan ringde, det gjorde jag inte. Tjugo över sex kollade jag klockan på pumpen, jag tyckte att det var ju okej att ligga kvar ett tag till, eller? Nej, bussen går om 2o minuter, LEG IT!
Jag satte mig upp i sängen och kände hur det snurrade i skallen, allt var suddigt när jag kollade. Helt sonika tog jag pepsi max flaskan som stod på golvet och började halsa i mig lite. Varför? Jag har ingen aning. Efter det har jag kommit fram till att jag antagligen käkade lite dumle tror jag. Den påsen var i alla fall öppen och halvfull igår kväll när jag gick och la mig, och när jag kom hem var den slut...
När jag kom ner i köket hade jag fattat att jag hade bråttom och att jag antagligen hade kännig, jag tog ett blodsocker, det visade på 3,9. Jag hann inte äta min frukost hemma så jag slängde ihop något som liknade en macka och fyllde en vattenflaska med nån gammal juice eller nåt och sprang till bussen.
Jag hann med den men resten av min dag var förstörd. Har haft högt hela dagen fram tills klockan fem, då låg jag på 1,4 och var vit som ett lakan i ansiktet. Kände hur benen vek sig ungefär varannat steg men lyckades med lite stöd och hjälp av pappa ta mig till restaurangen där vi skulle äta (eftersom vi var och shoppade i Kista galleria) och väl där drack jag först lite vanlig fanta, sen åt jag bara vanlig mat. När jag kom hem låg jag på 6,3.
Det känns helt okej nu!

Turnering

Idag hade vi handbolls dm, det gick väl sådär. För att vara helt ärlig så gick det käpp rätt åt helvete!
Men men, det är sånt som händer när man har ett lag på nio spelare och inte en enda spelar handboll.
Hur som helst, startade första matchen på 3,9 och två tabletter dextrosol. Sen vet jag inget mer än att jag var utan insulin i två timmar i sträck. Jag glömde att ta fler blodsocker, var fullt koncentrerad på handbollen. Men när jag sedan kom hem hade jag 6.3, så det kan ju inte ha varit så dåligt.
Det värsta är att man inte får i sig något insulin på många timmar när man idrottar en hel dag och inte kan ha pumpen på sig. Visst man kan dutta emellan, men jag tycker det är svårt at få det bra. Det blir aldrig samma sak som att ha på sig den jämt.
Hur gör ni?


By the way!

Förra inlägget var nummer 100!

Okunnighet var det ja!

http://lovebyisabel.blogspot.com/2009/11/diabetes.html kolla kommentaren så förstår ni!
Faan vad arg jag blev! Folk som tror att diabetes är som vilken förkylning som helst! Vilka tror dem att dem är!?
Ja skrev en mot kommentar, den ska bara godkännas av bloggerskan så kan ni se den sen! Hoppas ni ställer er på min sida!

Söndag, jahapp..?

Ja, söndag igen då. Gårdagens föreläsning, som inte var så mycket föreläsning utan mer en intervju inför massa mönniskor. Jag satt bara och svarade på frågor och berättade om mitt liv typ. Dem filmade allt och filmen läggs upp på karolinskas hemsida om c:a en vecka, jag lägger upp en länk då.
Men det var riktigt kul faktiskt, även fast jag var sjukt trött. Det var massa människor efteråt som kom fram och sa hur bra dem tyckte att jag/vi var och så. Jag fick massa beröm och det är alltid roligt. Det gör ju att man orkar fortsätta med det.
Idag har jag jobbat, så ha inte blivit några blodsocker idag, men jag ahr kännt att det har varit dåligt. Måste börja ta tag i mig själv igen. Men allt som händer i mitt liv påverkar mitt blodsocker negativt, och just nu händer det massa dåliga saker. Så det suger verkligen...

Föreläsning imorgon

Japp, imorgon klockan 13 i Idrotthögskolans aula har jag tillsammans med överläkare på diabetes mottagning, på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Ewa Örtqvist och sjukskjöterska Gunnel Wiklund en föreläsning om barn diabetes.
Det ska bli riktigt kul, det är en hel dag med inte bara föreläsning utan en massa annat jippo också! Jag är dock lite nervös, men det ska nog lösa sig.
Så Idrottshögskolans aula imorgon klockan 13 börjar föreläsningen, men redan klockan tolv börjar allt jippo! Be there or be square!

Bra mätare, dåliga resultat...

Som jag sa igår så är mätaren bra, men den visar faan bara dåliga resultat! Okej, vi ska inte överdriva, inte BARA dåliga resultat. Faktiskt fler bra än dåliga, men i alla fall.
Blir så arg när det går dåligt. Som ikväll, hade 20,9 innan middagen, tog då 6 eneheter innan middagen och 12 till själva middagen. Efter middagen hade jag i alla fall 26,9, så då tog jag 6 enheter till.
Om jag inte ser en klar nedgång snart bryter jag ihop.

Decembermörker även på blodsocker sidan...

Nya blodsocker mätaren är bra, men den visar många dåliga värden också... 5,8 innan middagen, exakt en timme senare med en middag i magen och tio enheter insulin o kroppen låg jag på 14,8. TACK SOM FAAN!
God natt!

Aah! Den är bäst!

Nya mätaren, Contour USB, ni vet. Alltså, jag fullkomligt älskar den! den är så sjukt bra!
Jag vet inte vad det är men den på något sätt motiverar mig att ta blodsocker, kan vara att det är roligt att se allting i kurvor och så i dataprogramet man får med, men det spelar ingen roll. Jag tar mer blodsocker nu än någonsin!
Den är sjukt smidig att bara ha med sig i fickan också, vilket jag tycker är jätte bra! Nu tar jag ett blodsocker i timmen varje dag, och det funkar hur bra som helst. Visserligen komme rjag nog bara orka det i två veckor eller så, men det räcker för att kunna få fram vettiga kurvor som man kan dra slutsatser ifrån!
Än så länge kommer ingen fullständig recension, den får ni vänta ett tag till på, men jag kan redan nu rekomendera den åt er alla!


RSS 2.0