Höstlov eller bara Höst?

Det lutar åt det senare. Men ikväll blir det först Svenska Cup finalen (fotboll, damer) och sedan utgång. Men o andra sidan så har jag pluggat en hel del hela helgen, har suttit tre dagar i rad nu och läst svensk inrikespolitik. Har bara 30 sidor kvar nu!
Blodsockret tar vi en annan gång, det fortsätter att spöka så...

Spökande blodsocker!

Haha, passande va? ;) Nej men faktiskt, jag hade känning när jag vaknade imorse klockan 11, 2.6. Åt lunch och så som vanligt. Sen på eftermiddagen gick jag och kissade (genomskinligt) och trodde i och med det att jag hade högt, kissade två gånger på en halvtimme typ. Men då hade jag 10.1, vilket för mig är ganska bra.
Så jag gjorde inget åt det. Men nu på kvällen efter middagen och så hade jag 16.3, då trots att jag tagit två extra enheter insulin till middagen.
Ibland blir man bra trött på den här sjukdomen. Om saker o ting ändå kunde ha ett sammanhang. Faan.

100 sidor inrikespolitik, en påse godis och lite träning på det

Det är min dag! Ska faktiskt ut ikväll också, men hittills har den bestått av typ det där. Kul va? Ja jo men faktiskt lite. Samhällskunskapen är inte jätte tråkig. Det går ganska långsamt, men fortfarande fortare än jag trodde. Godis är till för...öhm...att det ska gå fortare att plugga..? Eller bara för att jag ville ha det! Träningen för att jag itne ska få fööööör dåligt samvete och för att jag var fett sugen på det! :)

Igår tränade jag också, när jag kom hem åt jag middag som vanligt sen innan jag duschade så tog jag ett blodsocker. Då hade jag 8.1, en halvtimme senare hade jag 6.1, så då åt jag en "Extend Bar" och gick och la mig. Imorse när jag vaknade klockan halv tolv hade jag 7.3. Alltså funkar dem skit bra!
Det som e dåligt med dem är att dem smakar skit! De smakar dammigt och konstigt. Men det är värt det faktiskt.



Oh, please!

Från "Sara"
"Din blogg är inte så jätterolig;) hehe
men vi GILLAR verkligen det du gör "in the real life 

Du verkar vara en mycket engagerad och helt underbar person!! men vad vet jah ;)) "
Means, My blog sucks but I seem to be a nice guy and should continue writing in the blog. Right?
Hallå, ge lite konstruktiv kritik istället! Vad är det där liksom? Var det kanske mer åt det hållet "Du suger men jag vill itne såra dig så...du verkar vara en schysst kille :) " eller?

Det är faan dags att börja jobba!

Och visst har jag skaffat mig jobb! Eller ja, skaffat och skaffat, jag fick en förfrågan om jag vill göra en typ presskonferens inför Världs Diabetes Dagen tillsammans med Eva Örtqvist, överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Tror ni jag tackar nej till mina 15 minutes of fame? När jag dessutom får dem inom mitt område! Jag får göra det jag tycker är roligast här i världen, alltså prata och svara på frågor om diabetes!

Så nej, jag gör det inte för att få mina 15 minutes of fame, utan för att jag vill att världen ska fatta nån gång! I vårt avlånga land är det inte många somvet vad diabetes är överhuvudtaget. Ännu färre som vet vad det innebär fär individen och ÄNNU fler som inte har en aning om hur man ska ta hand om en diabetiker som får tex känning.
Därför hoppas jag att så många medier som möjligt ska komma till den här presskonferensen och lyssna och sedan ha med det här i sina tidningar, tv, radio, whatever. Ni fattar. För det behövs verkligen.

Ni kanske undrar vad jag gör?

Men jag gör det ja har gjort de senaste två veckorna typ, alltså pluggar. Så nej, jag tänker inte blogga mer, jag ska gå och sova nu, prov imorgon. Och ett bra medel för att det ska gå lite bättre på provet är att ha sovit ordentligt natten innan. Så, god natt!

Jag ska göra sallad

Tydligen. Så jag får blogga sen. Jag som trodde jag kunde få göra det nu, men icke.

Bästa dagen sen...öhm...4:e oktober..?

Det finns en som förstår.
Och jag tackar dej för att du finns och lyser upp min tillvaro!

Till er andra kan jag säga att jag slapp plugga HELA helgen, dock 60%, minst! Diabetesen suger just i skrivande stund kan jag meddela. Jag har känning. Och den jäveln vägrar släppa! I alla fall i känslan. Jag har en så sjuuuuukt obehaglig känsla i hela kroppen som vägrar att försvinna. Har haft det i typ 20 minuter nu. Kommer hugga av en arm eller nåt snart om skiten inte vill försvinna, så jag har någon anna smärta eller liknande. Bara jag slipper känning känslan!

I övrigt så har helgen varit bra ur BS synpunkt i alla fall, har legat bra trots dåligt ätande. Då dåligt i båda formerna, dels inte hållit mattiderna och skippat måltider helt men också att jag har ätit onyttiga saker som godis och sånt. Men BS ligger sjukt bra ändå.

Åter till plugget!

Det är fredag! Och jag ska plugga...

Visst låter det upphetsande? Shit asså! Folk pratar om fredagsmys, jag pratar om fredagsplugg. Det består mer eller mindre av spotify och Företagsekonomi B.
Det har dessutom börjat snöa idag. ALLA har skrivit om det på facebook. Så jag kom och tänka på en sak. Nu börjar det ju bli mörkare ute, kallare ute OCH det kommern en massa snö. På det har man en två och en halv meter plugg att göra, konstigt att svenskarna är världens sjukaste och mest depprimerade folk!

Nej nu ska jag forsätta ragga på min FeB bok! Vill bara säga att Elenora är en underbar människa också! :)



Norrtälje Diabetes avdelning.

Hejsan, Elenora här! Niklas bad mig blogga, eller snarare det var nog mer än beordring. :P

Aja whatever, jag har mina prao veckor, och har då valt att praoa några dagar i veckan på Norrtälje diabetes avdelning, som då bara är för vuxna. Jag får göra massa skoj, och då just eftersom jag vill bli diabetes sjuksköterska så blir det ju ännu mer intressant. Det kommer patienter in med diabetes som har både typ 1 och 2. De berättar och diskuterar blodsocker värden, insulin doser och sånt som handlar om diabetes helt enkelt och deras hälsa. Jag får byta erfarenheter med massa diabetiker på bara en dag som vanligtvis jag kanske skulle träffa på 1 år, det tkr jag är jätte intressant.
Springer runt på sjukhuset och lämnar papper och pratar med Evy. ( min handledare )

Orkar inte berätta mer, ELLER JO! Jag får ha syrra kläder, och dom diggar jag jätte mycket. Jag älskar att praoa på sjukhuset, det är helt underbart! Jag längtar så otroligt mkt tills jag får börja jobba med det där.

Så ja det var lite om min prao på diabetes avdelning.

Byye Byye Mvh Elenora :)


Ska det va såhär?

Det kan ju inte stämma! Gör ungdomar idag annat än och pluggar? Jag känner att jag gör faan inte det! Jag har tre svenska arbeten och ett företagsprov till nästa vecka... Jag har inget liv! Min diabetes, för att försöka flika in den, har jag inte lagt åt sidan, men den är inte jätte prioriterad. Kom på nu i skrivande stund att jag måste byta nål i pumpen, fan. Men i alla fall, jag tar ganska mycket blodsocker värden nu för tiden, minst tre per dag typ. Det tycker jag är bra och ärligt talat så skiter jag i vad ni andra tycker :)

Elenora ska nog skriva sitt inlägg ikväll, eller imorn kanske, för då har hon varit på sjukhuset två dagar, lite mer att berätta om då kanske.

Elenora, tell us about your day!

Elenora praoar på Norrtäljes lassarets diabetesavdelning i ett par dagarn den här veckan. Eftersom hon har gäst bloggat förut tycker jag hon kan göra det igen. Nu om sina nya erfarenheter och upplevelser från dagens prao. Så, Elenora, FIX IT! Jag vet att du kommer läsa det här när du kommer hem så låtsats inte som att du inte har gjort det sen! ;)

Plugg

Nej, jag bloggar imorgon istället. Jag måste plugga mer.

Jag älskar det här!

Haha, jag skiter i att plugga! Jag pallar inte det mer nu! Istället ska jag svara på det två senaste kommentarerna:

Det är bra med mig idag och ja, jag ska nog bara sitta hemma och dricka pepsi max och chatta typ. Jag känner mig lite nördig men va faan, vad ska man göra!?

Appropå pepsi maxen. Jag dricker alldeles för mycket! Jag tänker inte ens gå in på några siffror om hur mycket det är, det är för pinsamt. Men mycket är det. Men samtidigt tänkte jag såhär, jag måste ju kunna unna mig nånting när alla andra alltid kanna unna sig allting. Eller hur?

Ni andra som har tråkigt ikväll, adda mig på msn, [email protected]. Diabetes (och andra saker) går att diskutera i det oändliga och ni alla behöver det! Så, hit me!

Inlägg nummer 300!!!

Japp! Nummer 300 nu.
Det firar jag med att säga att jag måste plugga vidare.
Så jag kan inte blogga mer nu.

Stress, plugg, stress och kärlek!

Ja, jo men så är det väl! Livet alltså! Faan! Det är för mycket nu, eller egentligen inte, bara jag som inte vill vara van vid att det är lagom mycket i skolan utan är bortskämd med att det är lugnt.
Men ja, så den här veckan måste jag faktiskt säga att jag har mått dåligt av min stress och folk i skolan har faktiskt påpekat det också, eller hur Malin?

Nu orkar jag inte mer, hej då!

Misstolkade jag eller är alla sådär?

I en kommentar som jag fick igår så stog det att en tjej tyckte att godis och fikabröd var "ajaj". Tycker ni alla så?
Är det bara jag som tror att jag är Heeman och kan äta allting? Alltså, diabetiker, för faan! Lite godis eller fikabröd kommer inte döda er! Okej om ni äter 1 kg godis eller 12 bullar på en kväll, ja då kommer ni nog inte må så bra, men vem faan gör det!?
Ät heller inte godis och sånt varje dag, längta lite istället. Ät bara på helgen i så fall. Och se till att ta insulin och blodsocker, då är det inga problem! Har ni problem ändå så är mitt tips att kanske sticka ut och springa ett par kilometer på lördags eftermiddagen, så att blodsockret redan är nere på kanske 4, då kan man istället för att äta mackor eller dricka mjölk eller hur ni nu gör, äta godis eller vad ni nu vill äta på lördags kvällen.

Vill ni äta sånt i veckorna så är det ju egentligen bara att göra samma sak, ta insulin och blodsocker. Låt inget/ingen stoppa er! det är NI som sätter begränsningarna, ingen annan. Läkaren ger rekomendationer, inte order. (Med det menar jag inte att man inte ska lyssna på sin läkare, utan att man själv ska lära känna sin kropp)

Kör hårt!

Imorgon blir det föreläsning!

Ja, fast i skolan då. I en kurs som heter pedagogiskt ledarskap. Men den kommer handla om diabetes. Man fick ta valfritt ämne att prata om och då kändes det som att diabetes kan jag nog stå och prata oavbrutet om i minst en timme så det tar vi! Det kan jag ju utantill dessutom så då behöver jag inte plugga något utan bara ställa mig upp när det blir min tur och köra!

P.S Jag har fått stickor till min contour usb nu så nu har jag börjat ta hand om mig själv på riktigt igen. Det har blivit lite kul att ta blodsocker igen. D.S

Jessica försöker förstå men tycker det gör ont att ta blodcker!

Ni såg kanske kommentaren av "J". Jag råkade i rubriken avslöja hennes riktiga namn men va faan hon hade ju länkat till sin egen blogg och då får man skylla sig själv! (Hon går i min klass så det är lugnt!)

Hur som helst så försöker hon förstå sig på mig och min diabetes. Och jag kan inte påstå att jag gör det lätt för henne. jag är väldigt sällan pigg på att förklara allt. Och när jag väl är det så är det ingen som frågar. Men idag fick jag henne i alla fall att prova att ta ett blodsocker. Men hon tyckte det gjorde skit ont. Gnällig tjej det där.

Kan någon snälla förklara för Jessica att det finns mycket annat inom diabetesen som gör ondare än att ta blodsocker!? Framförallt psykiskt menar jag då. Men fysiskt också om det är någon som har något att säga om det. Tack!

Bra trött kille!

Idag har det som vanligt varit full fart. Dock ingen skola, utan det blev till att coacha DM laget i fotboll.

Hur som helst, jag hade känning nyss typ. Och jag fick en känsla som jag aldrig har haft förut. Jag blev anfåd och skit trött. Jag orkade ingenting, vad jag än gjorde så blev jag bara tröttare. jag blev dessutom skit hungrig, det brukar jag i och för sig bli, men itne på det här sättet. Så jag gjorde väl det ända rätta, ÅT! Men alldeles för mycket. Nu har jag ont i magen och är tok mätt.
Hoppas jag kan somna ändå...

Träffade ju Elenora idag också, vi var som sagt och tog ögonbottenfoto. Ingen kom och sa hej. kan ha varit för att vi typ var helt ensamna där. Men i alla fall. det blev en hel mysig kväll med henne i alla fall, vi drog och åt ihop sen och pratade uppfostran och diabetes, typ. det blir mycket diabetes prat med den flickan, men det är bra! Man beöver någon som förstår vad man säger. Så man slipper förklara varje term. Jagh tycker ni alla borde skaffa någon sådan vän! Jag kan bli er sådan, om ni inte hittar någon menar ja ;)

Jag är allas vän, eller hur, Elenora?

K-holm!

Jag var i Katrineholm i helgen, därav mitt icke bloggande. Men det blev en bra helg, jag glömde allt vad stress och vardag var och tänkte bara på, ja, ingenting!

Hur som helst, jag provade mina bars igår kväll. Dem funkade! Jaghade 6.1 när jag skulle gå och lägga mig, så tog jag en bar och sen somnade jag. Imorse, nio timmar senare, vaknade jag på 7.5. det måste ju ses som en succé?

Imorgon ska jag och Elenora träffas och åka till sjukhuset och ta ögonbotten foto. Jag tror det är drop in så om det är någon som ska dit kan ni ju antingen höra av er eller om ni ser någon i svart lång rock och kavaj under med en blond kort tjej bredvid sig så är det vi! Och då borde ni komma fram och säga hej! var inte rädda! :)

Det blir himla torrt det här

Jo men verkligen. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag menar, hur kul är det att lösa om min känningar jag har och så? Det kan vara kul om jag har gjort på något speciellt sätt eller så, men inte en helt vanlig känning löst med två glas mjölk liksom.
Så ja nej, det här blir torrt och tråkigt. Nej. Skit samma.

Nya "diabetes vänner"

Via bloggen ahr jag ju träffat en massa människor, både sånna med diabetes men också sånna utan. Men helt ärligt så är det faktiskt roligast att lära känna er MED diabetes. Och nu har jag nått en punkt i mitt liv där det känns som om ni växer på träd alltså!

Igår hittade jag en kommentar från någon gång i september som inte var accepterad av mig. Hon hette Julia och hade bifogat sin mail, så jag tog tag i mig själv och skickade ett mail och bad om ursäkt för att det hade tagit tid och så. Men i alla fall, jag fick svar idag så nu har ännu en mail vän kommit till via bloggen. Riktigt roligt tycker jag!
Sen tidigare finns ju Elenora som ni vet om men också ett par andra. Dels folk från Geneve, framförallt engelsmän, men också några yngre svenskar. Sen finns det i alla fall två till i min egen ålder som jag har träffat via bloggen.

Sen visste jag att det fanns en i min skola, en årkurs under mig, i natur klassen. Jag känner ett par stycken i den klassen, dock itne just henne. Men jag känner hennes kompisar väldigt bra. Så idag satt jag med dem vid maten och då sa hon något om att hon skulle till sjukhuset. Då passade jag på att fråga om det var rutinbesök och sånt, så nu vet ju både hon och jag att vi båda har diabetes. (Hennes kompisar hade sagt till mig att hon hade det, därför jag kunde fråga utan att vara konstig.) Men jag kan inte påstå att jag känner henne, än.

Jag säger upp mig, igen.

För några veckor sen skrev jag på facebook att jag skulle säga upp mig om diabetes var ett jobb. Idag, på kanelbullens dag, så säger jag samma sak fast om glutenintoleransen. Jävla skit!
Jag har stått och försökt baka bullar, men inget blev som det brukar bli. Jag brukar vara bra på att baka liksom, men nu har jag som sagt inte bakat på ett tag, visst, chokladbollar för någon vecka sen och kladdkaka också. Haha, det låter som att jag bakar jämt! Men nej, innan dess var det jätte länge sen. Så nu är jag helt talanglös. Fan.

Men okej, dem smakar ganska bra, inte jätte, men ganska. Det hade inte varit ens godkännt för något år sen, då hade jag lackat om dem inte var perfekta liksom, men idag får dem duga.

Elenora häng!

Japp! Jag sitter i Norrtälje hemma hos Elenora faktiskt. Ja ni vet, min allra trognaste läsare som kommenterar alla inlägg. Vi är sjukt bra vänner, eller ja, har blivit via bloggen och så.
Vi har haft känning båda två redan. Men det löste sig. Henne lillasyster har också diabetes vilket är lite roligt om man får uttrycka sig så. det är bara Elenoras bästa kompis, Emma, som inte har diabetes här ikväll. Så nu är det hon som är utanför.
Lite komiskt faktiskt, man får känna sig som alla andra liksom. Det var ju ganska länge sen. ja, typ tio år sen.

Men nej, nu måste jag gå och va trevlig, Elenoras lillasyster Evelina säger att hon är ett troll, weird.

RSS 2.0