Glutenfritt formbröd

1 pkt Glutenfri Mix
4 dl vatten
1/2 dl matolja
25 g jäst
knappt 1 dl pofibrer

Värm vatten och olja till c:a 37 grade. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt mixen och pofibrerna. Blanda till en jämn smet och lägg i en smord avlång form (2L). Jäs övertäckt c:a 30 min. Grädda i 200 grader c:a 25 min.
Det går också bra att klicka ut degen till mindre frallor på en plåt. Smeten brukar ofta vara kladdig, då underlättar de om amn tar en sked och en skål med vatten som man doppar skeden i mellan varje utklickad fralla. Sedan är det viktigt att pensla med ägg på frallorna, annars blir de helt färglösa och inte alls roliga att äta. Gör heller inte frallorna för små, hellre lite större. Då de annars blir väldigt små och kompakta och inte som när man gör dem större, luftiga och stora. Vet inte vad detta beror på, men har upptäckt att det är så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0