Äppelpaj!

Här kommer ännu ett bra recept från mig, nu på glutenfri äppelpaj. Den är lätt att göra och det går att variera hur mycket socker man vill ha i, den smakar bra ändå.

Till degen

100g margarin
1 dl socker
0,5 dl valfritt sötningsmedel (canderel, sukketer m.m)
1 dl havregryn (sempers, odlat på havre åkrar, rekomenderas endast till gluten intolleranta över 15 år)
1 dl glutenfri mjöl mix

Till äpplena

4-5 medelstora äpplen
1 dl socker
kanel så att det täcker äpplena ganska mycket.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen. Blanda med en gaffel tills den blir smulig, inga stora smör klumpar! Skala sedan äpplena, skiva dem i valfri storlek (godast om man gör dem i små tärnor, ju mindre desto godare enligt mig). Lägg äpplena i en ugnssäker form, strö över sockret och kanelen och rör runt äpplena så att alla äpplen läggs in i socker och kanel. Häll över smuldegen så att den täcker alla äpplen. Grädda i ugnen i 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0