Äppelmos

HÄr kommer ett bra recept på äppelmos som jag nyss själv satte ihop. Med inspiration från ett recept från en tidning och med utsikten över alla äppelträd jag har på tomten blev det slutgiltiga receptet såhär:

2 kg äpplen
1-3 dl socker

Skär äpplena i ganska små bitar. Lägg dem i en kastrull och koka upp. Låt äpplena koka på ganska låg värme tills det blir till en mosig konsistens, c:a 30 minuter. Tillsätt eventuellt 0,5-1,5 dl vatten om äpplena har svårt att vätska av sig.
Ta av kastrullen och pressa äpplena i en vanlig potatis press. Mellan varje gång du fyller pressen, ta bort det som inte kom igenom (skal m.m). Pressa ner allting i en ny kastrull. När allt mos är pressat, tillsätt valfri mängd socker. Börja med t.ex 1 dl, smaka sedan av (glöm inte att byta sked för varje gång du smakar av, annars möglar moset på bara några dagar), om det behövs mer socker, tillsätt mer och smaka av igen, nu med ny sked!
Nu är det bara att njuta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0