Havrekakor, glutenfria, men mycket socker...

Visserligen anser jag att det är lite av en myt att man inte ska äta socker, socker behövar man ju för att överleva. Kan dock hålla med om att man inte ska äta för mycket socker, men vem faan ska det?!
Så diabetiker, ät dessa, dem är sjukt goda, det är bara ta lite mer insulin ju, skjut till lite extra och kööör bara!

Nilles havrekakor

200g smör
1 dl socker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl glutenfri mix
1-2 tsk kanel
1-2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl ren havre
2 dl nötter (mandel, hasselnötter, eller andra nötter efter smak)

Smält smöret och rör ihop det med sockret och farinsockret, rör poröst. Tillsätt ägg och vatten. Häll ner mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Blanda om. Tillsätt havre och nötterna och blanda till en jämn smet. Forma till små bollar på plåtar, lägg bollarna med ganska mycket mellanrum, det rinner ut ganska mycket. Grädda i ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Ta ut plåten och ställ den utomhus med en handduk över i en kvart. Klart att äta, sjukt goda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0